Rode Kruis: een kroel voor het Goede Doel: Serious Request

13 december 2014
Door Nicolette van Heesch, verslaggever Rode Kruis

Het is koud op de kerstmarkt in Utrecht. Met een temperatuur van 6°C en een gevoelstemperatuur van rond het vriespunt is thermo ondergoed gewenst. Hoewel….. de aap, het konijn en de beer die rondlopen op het Domplein hebben het warm. Niet in het minst door de knuffels die ze uitdelen voor Serious Request, want de pakken die zij dragen zíjn ook warm. Ze doen alles voor het goede doel!

De kroelers
Het kroelteam bestaat uit medewerkers van afdeling Utrecht: Sandra Dhondt (konijn), Annemaaike Gijsen (beer), Hanneke Verweij (aap), Lianne Rommers, Pauline van Cromvoirt en Ad Claessens. Elk dier wordt vergezeld door een collectant want je moet wel je handen vrij hebben als je aan het kroelen slaat! Natuurlijk wordt gekroeld en geknuffeld in ruil voor een kleine bijdrage. Het streven is om met het kroelen € 100,00 op te halen.

Verschillende reacties
Wie wil er nu niet wegkruipen in de grote armen van zo’n groot, lekker zacht dier? De reacties van mensen die uitgenodigd worden om te kroelen zijn heel divers. Sommigen negeren het volledig, bedanken vriendelijk of kijken of ze een oneerbaar voorstel kregen. Gelukkig willen er veel mensen kroelen. Kinderen zijn soms bang voor die grote beesten, maar ze zijn vooral ook heel spontaan. Soms wordt er ook gekroeld zonder bijdrage, maar dat is natuurlijk niet de bedoeling!

Veel geld bij elkaar gekroeld!
Al met al wordt er voor € 360,72 bij elkaar gekroeld. Dit is een mooi bedrag voor Serious Request! Het zal volgende week door leden van het Kroelteam persoonlijk in Haarlem worden afgeleverd. Omdat de dj’s van het Glazen Huis achter glas zitten, is kroelen is er daar helaas niet bij.

IMG_7477 liggendHet Utrechtse Kroelteam v.l.n.r. Ad Claessens, Sandra Dhondt (konijn), Lianne Rommers, Annemaaike Gijsen (beer), Hanneke Verweij (aap), Pauline van Cromvoirt (niet op de foto) (met dank aan Feestwinkel Hokus Pokus uit Zeist voor de pakken)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.