Ontwerp poster Serious Request 2017

NicoLetters: Poster Serious Request 2017In 2014 maakte ik voor het Nieuwsblad van het Rode Kruis, afdeling Utrecht, een artikel en een fotoreportage over hun actie om geld in te zamelen voor Serious Request.

Dit jaar werd ik opnieuw benaderd. Eén van de teams binnen de afdeling organiseert namelijk een pubquiz voor Serious Request en zocht een ontwerper voor een poster.

Geschikte foto

Ik begon met zoeken naar gratis en rechtenvrije foto’s van pubs en kroegen. Gratis en rechtenvrij omdat ik uit eerdere samenwerking weet dat het Rode Kruis geen budget heeft voor dit soort dingen. Ik vond foto’s, maar die waren allemaal erg druk en donker. Die hadden dus niet mijn voorkeur.

Kwissen

Daarom besloot ik me op het quiz-deel van het woord pubquiz te richten.
Ik beken eerlijk dat ik  het idee voor de poster vond op internet. Zomaar een foto van internet plukken om te gebruiken is natuurlijk uit den boze. Ik zou het ook niet leuk vinden als dat met mijn foto’s gebeurt. Ik besloot daarom zelf een foto te maken. Zo kon ik hem zelfs nog meer toespitsen op het doel van de actie. Ik leende van iemand een scrabblespel en ging aan de slag.

De letter ‘U’ bleek maar maar 2x in het spel voor te komen, terwijl ik er vier nodig had. De letter ‘Q’ zat zelfs maar 1x in de doos. Dit heb ik opgelost door het woord quiz te verbasteren tot kwis en voor de ontbrekende U een joker te gebruiken. Daar zijn die jokers toch voor?

Ik heb leuk gespeeld met de steentjes. Helaas was het bord niet zo fotogeniek, dus ik kon geen 3x letterwaarde of 4x woordwaarde leggen.

Dit is de poster die deze week in Utrecht verspreid gaat worden. Ik hoop op 20 december natuurlijk op een hoge opbrengst! Kom jij ook pubkwissen? Succes!

NicoLetters"Poster pubquiz Serious Request 2017

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.