Levensverhalen

Nicoletters: once upon a time

Uw levensverhaal

Uw levensverhaal is interessant genoeg om vast te leggen! Misschien hield u een dagboek bij, of begon u ooit zelf al eens aan uw memoires.

Hoe dan ook: u bent uniek, want zoals u is er maar één. Het is leuk om herinneringen op te halen. Als het pijnlijke herinneringen zijn, werkt het vaak ook louterend. Als uw verhaal eenmaal vastligt kunt u er later wéér van genieten.

Hoofdrolspeler én regisseur

U bent niet alleen de ster van uw levensverhaal, u bent óók de regisseur ervan. U bepaalt namelijk zelf wat er vastgelegd wordt. Als u liever niet praat over een moeilijke periode in uw leven, is dat geen enkel probleem. Ik kan niet inschatten waar u liever niet over praat, dus geef dit alstublieft zelf aan.

Voor wie?

U legt uw levensverhaal met name voor uzelf vast. Het is ook een mooi document voor uw vrienden en familie. Weten bijvoorbeeld uw vrienden, familie, kinderen en kleinkinderen alles over u? Als u uw verhaal vastlegt, blijven in ieder geval die dingen herinnerd waarvan u wilt dat ze herinnerd blijven!

 Leeftijd

NicoLetters: Levensboek voor 50-jarigeHet is een misverstand dat u op leeftijd moet zijn voor het (laten) optekenen van uw levensverhaal. Zo maakte ik een boek voor en over mijn broer toen hij Abraham zag. Hij werd 50 en was dus nog in de bloei van zijn leven!

Het optekenen van uw levensverhaal heeft niet zoveel met leeftijd te maken. Natuurlijk heeft u méér meegemaakt naarmate u ouder bent, dat is een feit. Maar dat is niet noodzakelijk voor een boek. Het boek kan over uw leven van vroeger tot nu gaan, maar het kan ook een bepaalde periode betreffen. Denkt u bijvoorbeeld aan een periode of één gebeurtenis die belangrijk voor u was. De oorlog, uw huwelijk, uw kinderen, of een ziekte of ongeluk waardoor uw leven ingrijpend veranderde maar waarvan u gelukkig herstelde. Of laat het een mooie herinnering aan Nederland zijn voor of aan dierbare vrienden of familie die naar een ver buitenland emigreerden.

Wat?

Ik bied u drie verschillende diensten aan:
– een herinneringsboek,
– een levensboek
– hulp bij het schrijven van uw memoires
Waar u ook voor kiest, u bent er zéker van dat uw herinneringen worden vastgelegd zoals ú dat wilt.

Kennismaking

We beginnen altijd met een kennismakingsgesprek om te zien of het klikt tussen ons. Want het moet voor u goed voelen om uw verhaal aan mij te vertellen. U kunt al uw vragen stellen en verschillende voorbeelden van herinnerings- en/of levensboeken inzien. Als alle vragen beantwoord zijn en de klik er van beide kanten is, gaan we aan de slag met uw herinneringsboek, uw levensboek of uw memoires.

Feedback

U krijgt enkele keren de door mij uitgewerkte gesprekken te lezen om te checken of het klopt wat ik schreef. Het is namelijk fijn als uw verhaal tot in de kleine details correct is. U mag ook iemand uit uw naaste omgeving vragen om ‘mee te lezen’ als u daar prijs op stelt.

Privacy

Uw verhalen en beeldmateriaal zijn bij mij in goede handen. Ik behandel ze, zoals ik mijn eigen verhalen en foto’s behandel: met uiterste zorg.

Over mij

Ik begon met het schrijven van levensboeken voor een vrijwilligerscentrale. Zo ontmoette ik vertellers met interessante levensverhalen. Omdat ik het belangrijk vind dat de verhalen van mijn medemens bewaard blijven en ik het leuk vind die verhalen op te tekenen, besloot ik er mijn werk van te maken.

Een levensverhaal cadeau doen

Wist u dat u mijn diensten ook cadeau kunt doen in de vorm van een cadeaubon?