Interview voor Hallo! Lunetten

NicoLetters: Lid van Team Hallo! LunettenMijn eerste bijdrage aan het wijkblad Hallo! Lunetten is een feit.

Enige tijd geleden werd ik benaderd door de redactie van het magazine, of ik het leuk zou vinden af en toe een stukje te schrijven. Door omstandigheden kwam het toen niet tot een afspraak. Een paar maanden geleden lukte dat wel en ik kreeg tijdens de redactievergadering mijn eerste onderwerp toebedeeld. Ik mocht iemand van het koor in de wijk interviewen.

Hallo! Lunetten is een wijkblad voor en door Lunettenaren. Het lentenummer heeft een vrolijke voorkant.

NicoLetters: voorkant Hallo! Lunetten

Deze week wordt mijn eerste interview gepubliceerd.Het viel nog niet mee om het gesprek van ruim een uur met de dame rechts op de foto, samen te vatten in 120 woorden.

De foto is niet van mijn hand. Daarvoor is één van de fotografen op pad gestuurd.

NicoLetters: artikel over A-do-re

Zingen

“Ik zing al zolang ik mij kan herinneren: thuis, op school, bij het kampvuur, en in Lunetten,”vertelt Jacomine Nortier, van A-do-re.

A-Do-Re is ontstaan uit twee Lunettense koren. De naam is een woordspeling van zang en muziek, en ‘houden van’ (to adore). Het is een gemengd koor met 19 leden en een repertoire van moderne, lichte muziek tot oud werk, altijd meerstemmig. Jacomine is klassiek geschoold. “Renaissancemuziek heeft mijn voorkeur. Met het koor zing ik vooral omdat het leuk is. Meerstemmig zingen geeft een kick. Ik vind de contacten en de gezelligheid erg fijn. Voor de één biedt het koor genoeg uitdaging, voor een ander misschien minder. Ikzelf maak voor wat extra uitdaging af en toe een uitstapje buiten dit koor.”

“Sinds vorig jaar hebben we een nieuwe dirigent. Zij besteedt tijdens het inzingen veel aandacht aan stemvorming en samenzang. “Hierdoor blijven we leren en ons ontwikkelen. We treden veel op in de wijk, bijvoorbeeld bij de wijkdag, bij de kerstmarkt op de kinderboerderij en tijdens Gluren bij de Buren. Het hoogtepunt is voor mij wel onze eindvoorstelling die we elk jaar organiseren. In de binnentuin van de Vogezen/Sint Gotthard luiden we de zomer in met een optreden, een borrel en lekkere hapjes. Dit jaar vindt dat plaats op zondag 8 juli. Iedereen is welkom!”

A-do-re zoekt nieuwe leden. Vooral mannen zijn welkom! Kijk voor meer informatie op www.a-do-re.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.